Arco Vara leidis Indrek Porilaga kompromissi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara kontor.
Arco Vara kontor. Foto: Liis Treimann.

Arco Vara ja Indrek Porila vaheline kohtuvaidlus lõppes kompromisskokkuleppega, mis vastab täielikult enne kohtuvaidluse algust Arco Vara poolt esitatud ettepanekule.

Möödunud aasta mai lõpus teatas Arco Vara, et Indrek Porila alustas ettevõtte vastu kohtuvaidlust. Eile sõlmiti kokkuleppe, mille kohaselt annab Arco Vara Porila nõude täitmiseks EPRI Invest OÜ-le üle Floriston Grupp OÜ 319,6 EUR nimiväärtusega osa. Nimetatud osa on registreeritud Eesti Väärtpaberite Keskregistris ja moodustab osaühingu osakapitalist 12,5 protsenti. EPRI Invest OÜ ainuosanik ja juhatuse liige on Indrek Porila.

Tehingu ei avalda kontserni bilansile ja kasumiaruandele olulist mõju.

Floriston Grupp OÜ tegeleb enda või renditud kinnisvara üürileandmise ja käitusega. Ettevõtte ülejäänud 87,5 protsenti osalus kuulub Marcel Vichmanni ja Olav Miiliga seotud äriühingutele Ärimaja AS ja Majaarendus OÜ.

Porila nõudis Harju maakohtule esitatud hagis 21 miljoni kroonise põhivõla ning 6,3 miljoni kroonise viivise tasumist. Lisaks nõudis ta Arco Varale kuuluva 12,5-protsendise Floriston Grupp OÜ osaluse omale võõrandamist.

2010. aasta alguses esitas Porila Arco Vara vastu pankrotiavalduse ja nõudis 37,9 miljoni krooni tasumist. Kohus pidas Arco Vara sõnul Porila avaldust aga täielikult põhjendamatuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles