Tarbijakaitseamet hoiatab kiirlaenufirma BongaBonga eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirlaenufirma reklaam
Kiirlaenufirma reklaam Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kiirlaenuandjal BB Finance OÜ-l (BongaBonga) puudub äriregistri teabesüsteemi andmetel juhatus, seega võtab tarbija laenulepingut sõlmides põhjendamata riski.

Tavapärase reklaamijärelevalve käigus Facebookis avastas tarbijakaitseamet reklaamiseadusega vastuolus oleva finantsteenuse reklaami, milles kiirlaenu andja BB Finance OÜ (BongaBonga) jättis avaldamata andmed krediidikulukuse keskmise määra osas, puudus ka üleskutse tutvuda lepingu tingimustega ja konsulteerida asjatundjaga.

Samuti tuvastas tarbijakaitseamet menetlust algatades, et BongaBonga juhatuse liikmete volitused on äriregistriandmete kohaselt lõppenud juba 25. oktoobril.

Tarbijakaitseamet juhib tarbijate tähelepanu sellele, et BongaBongal puudub tänase seisuga äriregistri teabesüsteemi andmetel juhatus, kes vastutab ettevõtte tegevuse sh krediidilepingute sõlmimise, reklaamikampaaniate jm tegevuse eest.

«Ettevõte, kes ei ole võimeline täitma lihtsamaidki äriõigusest tulenevaid sh finantsreklaamile kehtestatud elementaarseid nõudeid, ei saa olla usaldusväärne partner oma klientidele,» lausus tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste.

Tarbijakaitseamet hoiatab, et sõlmides laenulepingut ettevõttega, kellel puudub potentsiaalselt vastutav isik või isikud, võtavad tarbijad endale põhjendamatult suure riski ja hilisemate probleemide lahendamine võib osutuda mitu korda keerulisemaks ja kulukamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles