Tasuta WiFi aitab äriedule kaasa

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti WiFi-valdkonna arendaja Veljo Haamer leiab, et kui ettevõtted pakuvad oma klientidele tasuta WiFit, töötab see edukalt ka turundushoovana.
Eesti WiFi-valdkonna arendaja Veljo Haamer leiab, et kui ettevõtted pakuvad oma klientidele tasuta WiFit, töötab see edukalt ka turundushoovana. Foto: Toomas Huik

Eestis pakuvad üsna paljud ettevõtted oma klientidele tasuta WiFit, enamikus teistes riikides tuleb sellise «luksuse» eest rahakotti kergendada.

Puhke- ja spordikeskused, kohvikud, hotellid, pubid, valla- ja linnavalitsused, sanatooriumid ning paljud teised ettevõtted ja asutused on kohad, kus Eestis traadita internet ehk WiFi levib. Samas on muutunud üsna tavaliseks, et külastaja saab seal WiFit kasutada tasuta.

Paljudes teistes riikides see nii lihtne pole. Mõnda kohvikusse sisse astudes võib sealt leida küll WiFi-võrgu, kuid selle kasutamise eest tuleb välja käia raha – näiteks kümme dollarit. Loomulikult on piirkondade lõikes erinevusi, kuid üldine pilt on siiski selline.

Väiksus tuleb kasuks

Kohaliku WiFi-valdkonna arendaja Veljo Haameri sõnul on Eestil aidanud ainulaadsesse seisu tõusta paar asjaolu: ühest küljest riigi väiksus ja teisalt kohalike tegijate – olgu nendeks siis ettevõtjad või kohalikud omavalitsused – pealehakkamine.

«Kuna oleme globaalses mõttes ikkagi külakoht, suudame asjalikke muutusi kiiremini ja kergemini sisse viia,» kommenteeris Haamer Eesti edu võtit.

WiFit pakkudes üritatakse nii oma elu paremaks ja mugavamaks muuta kui ka kohalikke kliente ja turiste ligi meelitada. Haameri hinnangul on just kohvikutes, pubides ja söögikohtades pakutav tasuta WiFi turistidele hea uudis.

«Turismiedendajana on avaliku WiFi panus väga tugev,» nentis Haamer. «Välismaa turistid soovivad istuda päevas tunnikese kuskil WiFi-kohvikus või -restoranis, kus saaks suhelda kodustega ja nendega oma reisiemotsioone jagada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles