Soodsama kodulaenu saab panga rahastatud arendusele

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kohati üsna riskantselt kinnisvarasektorit nuumanud ja nüüd laenukraanid kinni keeranud pangad teevad soodsaid erandeid neile kodulaenuvõtjatele, kes valivad sama panga finantseeritud arenduse.



Arendajate sõnul on pangad asunud riskantseid kinnisvarasektorisse antud laene eraisikutele ümber tõstma, pakkudes turu keskmisest oluliselt soodsamat intressimarginaali, väiksemat omafinantseeringut ja madalaid lepingutasusid, kirjutab Äripäev.

Rae vallas Peetri küla ja Sauel Kadaka elurajooni kortereid vahendava OÜ Tango Vara üks omanik Tarmo Tamm nentis, et leebemad laenutingimused konkreetsetele arendustele on paljude arendajate jaoks ainus õlekõrs.

1Partner Kinnisvara juht Martin Vahter selgitas, et kui kinnisvaraarenduseks laenamine on lühiajaline ning suhteliselt riskantne, siis eratarbijale laenamine on pikaajaline ja suhteliselt madala riskiga.

Pangad ei võta aga eripakkumisi eriti omaks: kui Swedbank vihjas, et soodsama kodulaenu saamisel on tõesti eeliseid panga finantseeritud arenduste ostjatel, siis SEB, Sampo ja Nordea eitasid selliseid eritingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles