Arco Vara kahjum kolmekordistus

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara endine juhatuse esimees Lembit Tampere.
Arco Vara endine juhatuse esimees Lembit Tampere. Foto: Raigo Pajula.

Arco Vara teatas börsile, et kui läinud aasta esimese üheksa kuuga teenis ettevõte 1,3 miljonit eurot puhaskahjumit, on tänavu samal perioodil see number kolm korda suurem ehk 3,6 miljoni eurot.

Kui võrrelda Arco Vara selle ja eelmise aasta kolmanda kvartali kahjuminumbreid, on pilt veelgi kehvem: läinud aasta kolmandas kvartalis oli ettevõtte puhaskahjum 0,1 miljonit eurot, tänavu aga 1,7 miljonit eurot.

Samal ajal suutis ettevõte selle aasta üheksa esimese kuu jooksul oma müügitulu eelmise aasta sama ajaga võrreldes 2,2 korda suurendada: kui mullu ulatus Arco Vara üheksa kuu müügitulu 14,7 miljoni euroni, siis tänavu samal ajal 31,3 miljoni euroni.

Arco Vara juhatuse esimehe Lembit Tampere sõnul on kontserni müügitulu võrreldes eelmise aasta sama perioodiga oluliselt kasvanud kõikides divisjonides.

«Üle mitme aasta on teenindusdivisjon jõudnud ärikasumisse, arendusdivisjoni ärikasum on eelmise aastaga võrreldes ligikaudu samal tasemel.

Suurima tagasilöögi oleme saanud kahjumina ehitusdivisjonist, kus kogu tööstusharu mõjutavad varasemate perioodide ebasoodsad lepingud ning jätkuvad pankrotid,» selgitas ta.

2011. aasta 9 kuuga müüdi Arco Vara projektides 81 korterit või krunti, millest 57 Eestis, 15 Lätis ja 9 Bulgaarias. 

Olulisematest töödest jätkub Tallinnas Tivoli nimelise suuremahulise korterelamu arenduse projekteerimine ning Manastirski korterelamu projekti ehitamine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles