Vaata, millised arvutiviirused on Eestis enamlevinud

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaspersky Lab on avanud portaalis www.securelist.com/en statistika, mis võimaldab reaalajas saada infot viirusohtude kohta maailma eri regioonides, sealhulgas ka Eestis.

Statistiliste andmete kuvamiseks kasutatakse teenuse Kaspersky Security Network (KSN) pilvesüsteemi, mis ühendab kogu maailmas üle 50 miljonit arvuti, kuhu on paigaldatud Kaspersky Labi uusimad hübriidviirustõrjeprogrammid.

Viimased teatavad KSNile kõikidest nakatamiskatsetest ja sellise info vahetus teiste KSNis osalevate arvutitega võimaldab saavutada väga kiire ja kindla kaitse kõige uuemate viiruste eest.

Nüüd on andmed rünnakute kohta kõigile huvilistele saadaval portaali securelist.com/en vahelehel Statistika (Statistics).

Värviline interaktiivne maailmakaart kuvab rünnakud kasutajate arvutite vastu - alates ohutust rohelisest kuni tumepunaseni, mis teavitab tõsisest epideemiast.

Näiteks liigutades hiirekursori Eesti peale, võib näha viirusohtude üldtaset. Riigile klikates näidatakse üksikasjalik statistika mingi ohu kohta ning lisaks ohtude esikümme teatud ajavahemikus.

Eesti kohta avaldatud statistikat näeb siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles