Ligi: Padari avaldus on ootamatu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Priit Simson

Reformierakondlasest riigikogu rahanduskomisjoni esimees Jürgen Ligi hindas rahandusminister Ivari Padari tänase avalduse kodulaenu intressipuhkuse riiklikust toetamisest ootamatuks.


Teha nägu, et riik suudab seda probleemi hallata olukorras, kus endal eelarve defitsiidis, on Ligi sõnul silmakirjalik. «Kredexi eelarve piires võib ju igasuguseid asju arutada, aga kokkuvõttes riigi võimalused praegu vähenevad,» leidis ta.

Reformierakond oli koos sotsidega väga kriitiline ka majandusminister Juhan Partsi pakutud kodutoetuse eelnõu suhtes, mis oli palju leebem ja puudutas vaid paljulapselisi peresid.

Ligi ütles, et ei pea õigeks, et kõik teised laenuvõtjad, aga ka need, kes seni laenamisest hoopis hoidunud, peaksid hakkama teiste laene kinni maksma.

«Kodulaen on inimeste endi teadlikult võetud risk elutingimuste parandamiseks. Kui me nüüd tagantjärele ütleme, et riik hättasattunutel seda maksta aitab, on see ühtlasi teadaandmine, et võlg on võõra oma, ja ülekohtune ülejäänud laenuvõtjate suhtes,» sõnas ta.

Kokkuvõttes tooks intressipuhkuse riiklik toetamine Ligi sõnud hetkelist kergendust vähestele, lükates võetud riski kandmise lihtsalt tulevikku. Ka on tema sõnul tulnud sotsidelt segaseid selgitusi, kuidas asi täpselt toimuma ahkkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles