Eesti kõige vastutustundlikumaks ettevõtteks tunnistati Swedbank

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki kontor Tallinnas.
Swedbanki kontor Tallinnas. Foto: Toomas Huik / Postimees

Värske vastutustundliku ettevõtluse indeksi tulemuste kohaselt on Eesti kõige vastutustundlikum ettevõte Swedbank AS.

Teisele kohale jäi napilt Coca-Cola HBC Eesti ja kolmanda koha saavutas Microsoft Eesti, teatas MTÜ Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum. Vastutustundliku ettevõtte kvaliteedimärgis omistatakse tänavu kokku 30 Eestis tegutsevale ettevõttele.

«Võrreldes varasemate aastate tulemustega on toimunud tajutav edasiminek igas aspektis. Tõusnud on osalevate ettevõtete üldine tase, eelkõige on aga märgata tihedamat konkurentsi tipus. Pingereas annavad tooni möödunud aastaga võrreldes küll samad ettevõtted, ent muutunud on järjekord,» ütles Marko Siller MTÜst Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum. «Tabeli eesotsa on lisandunud mitmed tugeva arengu teinud ettevõtted – SEB Pank, BaltCap ja Filter teiste seas.»

Vastutustundliku ettevõtluse indeksit koostatakse Eestis neljandat aastat, tänavu osales 60 ettevõtet.
Swedbanki jätkusuutliku ettevõtluse ja koostöösuhete juht Maris Ojamuru sõnul on saavutatud tulemus indeksi esikohal kinnitus sellele, et ettevõte on õigel teel. «Swedbanki prioriteediks on olnud panustada oma tegevusega ühiskonna arengusse ja usaldusväärsesse kliendisuhtesse, lisaks ka selle temaatika edendamisse teiste ettevõtete seas,» lisas Ojamuru.

Oma tegevuse vastutustundlikkuse hindamiseks pidid ettevõtted vastama enesehindamise küsimustikule, mida hindasid valdkonna eksperdid. Pingerea eesotsa ettevõtete tulemusi valideerisid Ernst & Youngi audiitorid. Indeksi projekti veab Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum koostöös Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, EBSi Eetikakeskuse ja ajalehega Äripäev.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles