USA krediitkaardivõlglaste hulk suureneb

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal kasvavad võlad 70 miljardi dollari võrra.
Sel aastal kasvavad võlad 70 miljardi dollari võrra. Foto: Corbis / Scanpix

USA analüütikud kardavad, et alanud aastal kasvab krediitkaardivõlgnike arv rekordiliselt kõrgele, mis viib riigi pangad veel hullemasse seisu, kui nad juba on.


Ühendriikide tarbijad pole varem nii suurtes võlgades olnud - oktoobri seisuga oli tagasi maksmata krediitkaardi laene 1 triljoni dollari eest, mida on pea 25 protsenti enam, kui aastal 2003. Kannustatuna viimase 15 aasta suurimast tööpuudusest, võib sellele lisanduda veel 70 miljardit, kirjutab Reuters.

Samas pole riigivõimud halba olukorda käed rüpes pealt vaadanud. Suurimad krediitkaartide väljastajad on saanud juba miljardite dollarite suuruseid rahasüste. Nii anti Citigroupile 45 miljardit maksumaksjate raha, Bank of Americale 25 miljardit ning hiljuti Eestiski kaarte väljastama hakanud American Expressile 3,4 miljardit.

Pangad ise on olukorra päästmiseks tõmmanud koomale laenude väljastamist ning muutnud laenutingimused varasemast oluliselt karmimaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles