Raukas: keskkonnaministeerium elab möödunud sajandis

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anto Raukas.
Anto Raukas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kommenteerides keskkonnaminister Keit Pentuse sõnu, et Eestis fosforiiti ei kaevandata, ütles akadeemik Anto Raukas, et keskkonnaministeerium elab veel möödunud sajandis ja pole sellegagi piisavalt kursis.

Keit Pentus ütles Vikerraadio saates «Reporteritund», et otsus Eestis fosforiiti mitte kaevandada on tehtud juba aastaid tagasi ning igati kaalutletult, võttes arvesse inimeste seisukohti ja looduslikke olusid, vahendas ERR Uudised.

Anto Raukase sõnul on ta ministri avaldusest sügavalt pettunud, sest Eesti Vabariigis pole mingit siduvat otsust fosforiidi osas tehtud.

«Otsus fosforiidi kaevandamise peatamiseks tehti 14. novembril 1987. aastal, kus ENSV ministrite nõukogu otsustas mitte alustada fosforiidi kaevandamist, ma rõhutan, käesoleval sajandil,» rääkis ta, lisades, et seetõttu mingit siduvat otsust selle sajandi kohta pole.

Raukas märkis, et näiteks Stalin keelas omal ajal geeniuuringud, väites, et mingeid geene pole olemas, ning Hruštšov ütles, et küberneetika on kodanlik võltsteadus, mida pole tarvis arendada, Raukas lisas, et oli nõukogude ajal ja on ka praegu fosforiidi kaevandamise vastu, sest see on majanduslikult ebaotstarbekas, kuid öelda, et seda kaevandada ei saa, on nonsenss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles