OECD alandas järsult maailmamajanduse kasvuprognoosi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OECD.
OECD. Foto: SCANPIX

Maailmamajanduse taastumiseks hakkab aur otsa saama, mis saadab eurotsooni mõõdukasse kriisi ning sellele võib järgneda USA, ütles täna OECD, kes alandas järsult maailmamajanduse kasvuprognoosi.

Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsioon (OECD) hoiatas isegi hävitavamate tagajärgede eest juhul, kui eurotsoon ei suuda oma võlakriisiga toime tulla ning Ameerika Ühendriikide seadusandjad ei suuda kulude kokkuhoiuplaanis kokku leppida, vahendab Reuters.

Kaks korda aastas oma majanduskasvu prognoose avaldav OECD ennustab, et majanduskasv aeglustub selle aasta 3,8 protsendilt 3,4 protsendini 2012. aastal. Maikuus ennustas organisatsioon selle aasta globaalseks majanduskasvuks 4,2 ja järgmiseks aastaks 4,6 protsenti.

Pretsedenditu võlakriisi tõttu on eurotsoon juba majanduslanguses ning võib järgmisel aastal pigistada välja 0,2-protsendilise majanduskasvu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles