Töötukassa nõukogu ei jõudnud kokkuleppele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

1. detsembriks tuleb kinnitada töötuskindlustuse makse määrad järgmiseks aastaks, töötukassa nõukogu tänasel koosolekul aga kokkuleppele ei jõutud.

Töötukassa nõukogu tänasel koosolekul oli arutusel 2012. aasta töötuskindlustusmakse määra ettepaneku tegemine vabariigi valitsusele.

Valitsuse esindajad tegid ettepaneku jätta maksemäär 2011. aasta tasemele, mis on 4,2 protsenti. Ettepanek ei leidnud toetust, selle poolt oli kaks ja vastu kaks nõukogu liiget.

Eesti töötukassa nõukogu tegi valitsusele ettepaneku langetada järgmisest aastast kindlustatu maksemäära seniselt 2,8 protsendilt 2 protsendini ja tööandja maksemäära 1,4 protsendilt 1 protsendini.

Sotsiaalmister Hanno Pevkur tõi aga välja, et see ei ole mitte esimene kord, kui valitsus ja töötukassa nõukogu on eriarvamusele jäänud.

«Erinev seisukoht on olnud ka 2004. ja 2008. aastal. 2004. aastal jäigi seisukoht erinevaks ja valitsus kinnitas maksemäärad erinevalt nõukogu ettepanekust. 2008. aastal saadeti eelarvamus nõukogule arutamiseks ja siis jõuti kokkuleppele,» rääkis minister.

«Täna tõmbaksin paralleele pigem 2004. aastaga,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles