LHV ennustab tumedat tulevikku

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV pensionifondide reklaam.
LHV pensionifondide reklaam. Foto: Peeter Langovits.

Kuigi Eesti ei asu euroala võlaprobleemide keskpunktis, ei jäta Euroopas süvenenud ebakindlus ja rahutud finantsturud Baltikumi täielikult puudutamata, kirjutas LHV Panga analüütik Nils Vaikla majanduskommentaaris.

«Ebaselgemaks muutuv tulevik nõrgestab Eesti tarbijate ja ettevõtete kindlustunnet, mis mõne aja möödudes omakorda vähendab tarbimist ja lükkab edasi plaanitud investeeringuid,» kirjutas Vaikla.

Tema sõnul peegeldub jahenev Euroopa majanduskasv jua Eesti kaubavahetusmahtudes. «Pidurduv Euroopa majanduskasv mõjutab väliskeskkonnast olulisel määral sõltuvaid Eesti kaubanduspartnereid, eeskätt Soomet ja Rootsit, mis tingib kiire ekspordikasvu aeglustumise.»

LHV hinnangul on 2012. aasta majanduskasvu väljavaated viimastel kuudel halvenenud ning selle tulemusena on edaspidi oodata kiire majanduskasvu olulist aeglustumist. Seetõttu prognoosib pank 2012. aasta majanduskasvuks 2,1 ja 2013. aastal 3,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles