Toomas Annus: maadevahetuse protsess tähendab meile miljonikahju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusettevõtja Toomas Annus.
Ehitusettevõtja Toomas Annus. Foto: Mihkel Maripuu

Ehitusettevõtte Merko asutaja Toomas Annus (51) vastas Postimehe küsimustele oma kohtuprotsessi, maadevahetuse, aga samuti poliitikute ja ärimeeste suhete kohta.

Ta on oma sõnul kulutanud vanas rahas üle kümne miljoni krooni maadevahetuse kohtuprotsessile, kuid see summa on köömes võrreldes puhtalt protsessi tõttu üles öeldud lepingutega.

Mis te arvate, kas praegu ka lindistatakse? Ma ei pea siin silmas oma diktofoni.

Kindlasti. Pole teist võimalustki.

Maadevahetuse protsess kestab seitsmendat aastat. Kui palju olete advokaatidele maksnud? Väikese varanduse?

Advokaatidele makstav raha on veel kõige väiksem. Näiteks Lätis võitsime rahvusraamatukogu hanke. See oleks olnud paarimiljardiline töö, aga meile öeldi ära ainult kohtuprotsessi tõttu.

Aga ikkagi, mis summadest käib jutt? Kümme miljonit krooni? Kakskümmend miljonit krooni?

Rohkem kui kümme miljonit, täpsemalt ma ei ütle. Ainuüksi toimikute läbilugemise eest viis miljonit krooni.

Teie jõuate seda maksta, aga kuidas kaaskohtualused Villu Reiljan (endine keskkonnaminister ja kunagine Rahvaliidu esimees – toim) või Kalev Kangur (maa-ameti endine juht – toim) jõuavad?

Neil pole mingit varianti. Eks nad maksavad ise, aga ma arvan ka seda, et nende advokaadid pole lugenud kõiki materjale. Kangur ja Reiljan lihtsalt ei saa tellida advokaadilt 40 000 lehekülje lugemist. Kangur teeb suure osa tööst ise.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles