Tööandjate esindajad esmaspäeval töötukassa nõukokku ei lähe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis ja volikogu esimees Enn Veskimägi.
Tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis ja volikogu esimees Enn Veskimägi. Foto: Marina Puškar

Tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriisi sõnul ei osale tööandjate esindajad esmaspäeval töötukassa nõukogu kogunemisel, kui seal tulevad uuesti kõne alla vaidlusalused töötuskindlustusmaksemäärad.

«Oleme ühest küljest seotud volikogu otsusega ja teisest küljest pole ka põhjust, sest peaminister on sisuliselt oma arvamuse välja öelnud eilsel valitsuse istungil, et töötuskindlustumaksemäärasid mitte mingil juhul ei langetada,» ütles Kriis reedel BNSile. "See on tõestus sellest, et see organisatsioon, selle nõukogu töö on täiesti mõttetu.»

Kriis märkis, et reedel läks tööandjate poolt ka kiri sotsiaalministrile, kus on täpselt kirjas tööandjate esindajate tagasikutsumine töötukassa nõukogust.

Kolmapäeval kogunenud tööandjate keskliidu volikogu otsustas kutsuda keskliidu poolt määratud tööandjate esindajad tagasi Eesti Haigekassa ja Eesti Töötukassa nõukogust.

Valitsus lükkas oma neljapäevasel istungil tagasi töötukassa ettepaneku alandada töötuskindlustusmakse määrasid ning tegi töötukassa nõukogule ettepaneku küsimust uuesti arutada järgmise nädala esmaspäeval.

«Me tegime ettepaneku nõukogule uuesti teemat arutada. Ma väga loodan, et tööandjate esindajad ikka tulevad sinna koosolekule,» ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur neljapäeval valitsuse pressikonverentsil.

Töötukassa nõukogu on teinud valitsusele ettepaneku langetada töötuskindlustusmakse määra kolme protsendini võrreldes praeguse maksimaalse seaduses lubatud 4,2 protsendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles