Teletorni SA esitas KMG Ehituse vastu pankrotiavalduse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna teletorn.
Tallinna teletorn. Foto: Raigo Pajula.

Tallinna Teletorni SA esitas Harju maakohtule pankrotiavalduse KMG Ehituse vastu, kuna viimaselt on saamata 10,6 miljoni euro suurune leppetrahv.

Teletorni haldaja AS Levira finantsjuhi Aare Siimoni sõnul pärineb leppetrahv möödunud aastast mil Teletorn oli sunnitud ehituslepingu KMG-ga üles ütlema, kuna viimane ei täitnud endapoolseid lepingulisi kohustusi.

«KMG suhtes hagi ettevalmistamise käigus ilmnes, et KMG-st on erinevate skeemide kaudu välja viidud varasid ca 190 miljonit krooni, kahjustades seeläbi olulisel määral ettevõtte võlausaldajate huve,» sõnas Siimon.

Pankrotiavaldus esitati, kuna pankrotimenetluses on pankrotihalduril õigus kahjulikud tehingud tagasi pöörata ja nende eest vastutavad isikud vastutusele võtta.

KMG Ehituse juht Tiit Nurklik ei soovinud teemat kommenteerida, sõnades, et Teletorniga on kokku lepitud, et omavahelist vaidlust ajakirjanduses ei kommenteerita.

«Kõigile Teletorni meie poole ametlikele pöördumistele on meie advokaat korrektselt vastanud,» kinnitas Nurklik.

KMG Ehitus kuulub äriregistri kohaselt ettevõtte tegevjuhile ja OÜ-le Sergel Invest. Kuni selle aasta aprillini oli ettevõttes aktsionär ja Urmas Sõõrumaale kuulunud ettevõte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles