Ametiühingud: töötukassa nõukogu ettepanek on valitsusele siduv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Taliga
Harri Taliga Foto: Liis Treimann

Valitsusel ei ole võimalik omatahtsi kehtestada 2012. aasta töötuskindlustusmakse määra, kuna töötukassa nõukogu ettepanek on seaduse kohaselt valitsusele siduv, ütles töötukassa nõukogu juhtiv Ametiühingute Keskliidu esimees Harri Taliga.

«Määrus, mis kehtestab tänase töötuskindlustusmakse määra, kehtib 2011. aasta lõpuni ning selle tingimusi ei saa kokkuleppe puudumisele viidates järgmiseks aastaks pikendada,» selgitas Taliga.

Taliga kinnitusel ei tähenda tööandjate eilne otsus lahkuda töötukassa nõukogust, et ametiühingute esindajatel ei oleks enam võimalik valitsuse survele vastu seista.

«Selleks, et langetada otsus, peab otsuse poolt olema neli nõukogu liiget. Valitsusel on nõukogus kaks esindajat, seega nende häältest otsuse langetamiseks ei piisa,» ütles ta.

«Ametiühingud on algusest peale rõhutanud, et on huvitatud kõiki osapooli rahuldavast lahendusest töötuskindlustusmakse määra suuruse ja töötukassa reservide tuleviku osas, mis on omavahel lahutamatult seotud. Oluline on jõuda üksmeelele,» rõhutas ametiühingujuht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles