Toobal: liigume Ansipi juhtimisel viie vaesema sekka

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmistel valimistel lubas Reformierakond viia Eesti viie jõukama Euroopa riigi sekka.
Eelmistel valimistel lubas Reformierakond viia Eesti viie jõukama Euroopa riigi sekka. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali hinnangul jõuab Eesti riik peaminister Andrus Ansipi juhtimisel peagi euroliidu viie vaesema riigi hulka, kuigi Reformierakond lubas valimisloosungites rikaste esiviisikut püüda.


«Praeguse majanduspoliitika jätkumisel on selge, et Ansipi juhtimise all jõuame varsti viie vaesema Euroopa riigi hulka, ning kahjuks oleme juba sinna teel,» sõnas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal.

«Järgmise aasta prognooside järgi on Eesti olukord veel mõnevõrra parem kui Zimbabwes, kuid poleks mingi ime, kui me lähitulevikus Reformierakonna majandamisel ka enam isegi maailma vaesemate riikidega konkureerida ei suuda.»

Toobali sõnul paistab, et Ansip ei ole võimeline majanduslangusel ja majanduskasvul vahet tegema.

Peasekretäri ärgitas mõtteid avaldama ajaleht The Economist, mis pani kokku tabeli kõige aeglasemalt kasvavatest majandustest, paigutades esikümnesse ka Eesti.

Maailma riikide kokkuvõttes prognoosib The Economist, et Eesti on 2009. aastal majanduslanguse poolest seitsmendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles