Austria pankadel kästi piirata ida poole laenamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austria pangajärelevalve andis kohalikele pankadele korralduse piirata edaspidi laenuandmist Ida-Euroopa filiaalidele – järjekordne märk eurokriisi potentsiaalsest doominoefektist.

Austria võimud üritavad kaitsta riigi AAA krediidireitingut ja kardavad, et valitsus võib olla sunnitud päästma oma panku, kui viimaseid tabaksid kahjumid Kesk- ja Ida-Euroopas.

Austria pangad on suurimad Kesk- ja Ida-Euroopasse laenajad, ühtlasi on nad suurel määral seotud Itaaliaga.

Austria keskpank teatas pressiteate vahendusel, et Erste Groupi, Raiffeisen Bank Internationali ja Bank Austria laenud Kesk- ja Ida-Euroopa filiaalidele ei tohi oluliselt ületada kohalikest hoiustest laekuvaid summasid.

Kolme nimetatud panga laenud Kesk- ja Ida-Euroopasse ületavad Austria sisemajanduse kogutoodangu, mistõttu valitsus muretseb, et kui laenud hapuks lähevad, et suuda riik neid välja aidata.

Austria pankade aktsiad kukkusid järsult, Erste oli eilse börsipäeva lõpuks all lausa 9 protsenti.

Barclays Capitali tärkavate turgude analüütiku Christian Kelleri sõnutsi mõjutab Austria samm krediidi kättesaadavust Ida-Euroopas.

CopyrightThe Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles