Kelam: Euroopa suurriigid ei huvitu ühtsest energiapoliitikast

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Euroopal on alternatiivid tuumaenergiale olemas, kuid ükski neist pole piisavalt hea, leidis europarlamendi liige Tunne Kelam täna energeetikakonverentsil Tallinnas.

Euroopal pole tuumaenergeetikale häid alternatiive, sest importenergia kannab poliitilist taaka ning alternatiivallikad energiavajadust katta ei suuda, kinnitas europarlamendi saadik Tunne Kelam täna enda korraldatud konverentsil «Energiavarustus tuumaenergiata», vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Küll puudub Euroopa suurriikidel tahe reaalsuses ühtset energiapoliitikat ajada, ehkki ametlik retoorika on vastupidine, nentis Kelam. «Suured riigid pigem huvitatud energiaimpordi kasvust, mis tundub lihtsam, sissetöötatud variant, kui et teha investeeringuid omavaheliste energiasüsteemide ühendamisele, paremale koordineerimisele».

Kuni Euroopal pole ühtset poliitikat nii energia siseturu jaoks ega ka välispartnerite suunal, ei tule aga Eesti Energia hinnangul ka selgust Eesti või Balti tuumajaama osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles