Hiinlased ostavad Lätit kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlased
Hiinlased Foto: SCANPIX

Kui varem ostsid elamisloa saamiseks Läti kinnisvara endise Nõukogude Liidu asukad, siis nüüd on samal põhjusel hakanud hiinlased lõunanaabrite kinnisvara himustama.

Hiina Rahvavabariigi Riia saatkonna poliitikanõunik Li Bijian kinnitas, et hiinlaste huvi Läti vastu kasvab. Paljud hiinlased tahavad osta Lätis kinnisvara, et saada sealset elamisluba, mis annaks neile õiguse Euroopa Liidus vabalt reisida, vahendab Leta.

Läti suhteliselt madalad kinnisvarahinnad aitavad sellele kindlasti kaasa, samuti see, et kogu asjaajamine on kiire ja mugav.

Õigusbüroo BDO Zelmenis&Liberte kinnitab, et on viimastel nädalatel saanud 46 avaldust Läti elamisloa saamiseks. Büroo üks omanikke Janis Zelmenis tõdes, et avaldused tulid büroo partnerite kaudu Pekingis ja Šanghais.

Hiina suurfirmade omanikud saavad niigi Euroopas vabalt reisida, Läti kinnisvara ja sellega kaasnev elamisluba on ahvatlev aga keskmise suurusega ettevõtete juhtidele ja omanikele.

Selle aasta esimesest juulist alates on välismaalased Läti kinnisvarasse panustanud enam kui 100 miljonit latti, ehk üle 142 miljoni euro.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles