Puitehitiste eksport on neljandiku jagu kosunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puitehitiste esimese poolaasta eksport kahanes.
Puitehitiste esimese poolaasta eksport kahanes. Foto: Ove Maidla

Eestis puidust kokkupandavate ehitiste eksport moodustas tänavu esimese üheksa kuuga 132 miljonit eurot, mis on 2010. aasta sama perioodiga võrreldes 24,2 protsenti enam, teatab Eesti Puitmajaliit.
 

Statistika andmetel eksporditi Eestist 2011. aasta III kvartali lõikes 42,2 miljoni euro väärtuses puitehitisi, mis on ligikaudu kaks protsenti vähem kui mullu samal ajal.

Puitehitiste ekspordi sihtriikide seas on esikohal jätkuvalt Norra, kuhu esimese üheksa kuu kokkuvõttes eksporditi 35,8 miljoni euro eest puitehitisi. Võrreldes 2010. aasta esimese üheksa kuuga, kasvas Eesti puitehitiste eksport Norrasse tänavu 2,5 protsenti. Peamiste ekspordi sihtriikidena järgnesid Norrale vastavalt ligi 28,2 miljoni ja 13,6 miljoni eurose ekspordikäibega Saksamaa ja Taani.

Kokku moodustas puittoodete eksport käesoleva aasta esimese 9 kuuga üks miljard eurot, kasvades ligi 20 protsenti võrreldes 2010. aasta sama perioodiga. Puittoodete import moodustas 9 kuuga 266 miljonit eurot.

Suurimaks puittoodete ekspordi kaubagrupiks oli nii 9 kuu kokkuvõttes kui ka III kvartalis puitmööbel ja selle osad. Puitmööbli eksport aasta esimese üheksa kuuga moodustas 154 miljonit eurot ning 2011. aasta III kvartalis ligi 50 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles