Noop: suhkur toob hinnatõusu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Noop
Tarmo Noop Foto: Sille Annuk

A Le Coqi juht Tarmo Noop sõnas, et lähiajal on oodata tootmiskulude ja seega ka jaehindade tõusu ettevõtjate poolt, kel lõppesid oktoobris suhkruostu lepingud.

Noobi sõnul on nendel tootjatel, kes siiamaani said vanade lepingute najal toimetada, hinnatõus vältimatu. «Suhkruost toimub spoti (toote turuhind kindlal ajahetkel) hinnaga või pikaajaliste lepingutega. Kes ostis spoti hinnaga, olid sel aastal kõvad kaotajad. Kes ostsid pikaajaliste lepingutega, olid võitjad sel aastal,» rääkis Noop.

Tootjate lepingud lõppesid tänavu oktoobris, mis tähendab, et novembris valmistatakse tooteid juba uue suhkru hinnaga. «Ei oska öelda, paljud suhkrutootjatest tegid tehinguid sportis ja palju tegid pikajaliste lepingutega,» märkis Noop.

Mis puudutab oktoobris 0,1 protsendi võrra langenud tootjahinnaindeksit, ei tahtnud Noop midagi öelda, märkides, et see pole mingi hinnalangus.

Küll lisas firmajuht, et mingil hetkel jõuab kallimast suhkrust tingitud tootmishindade tõus ka jaehindadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles