Maris Lauri: ees ootab suur ebakindlus ja määramatus

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki makroanalüütiku Maris Lauri sõnul võib ekspordi kasvu põhjus olla see, et ettevõtted, mis detsembris ja jaanuaris ei tootnud, hakkasid taas tööle.
Swedbanki makroanalüütiku Maris Lauri sõnul võib ekspordi kasvu põhjus olla see, et ettevõtted, mis detsembris ja jaanuaris ei tootnud, hakkasid taas tööle. Foto: Peeter Langovits.

Swedbanki makroanalüütiku Maris Lauri hinnangul hakkasid 2008. aastal mitmed tasakaalustamatused vähenema, kuid alanud aastal ootab ilmselt ees suur ebakindlus ja määramatus, vahendasid

ERR Uudised

.

Lauri tõi 2008. aasta positiivse poole pealt välja kahaneva jooksevkonto puudujäägi kui inflatsiooni ning maailmas on alanud finantssüsteemi puhastumine.

«Kuigi viimase tagajärjed on lühiajaliselt väga tõsised, loob see võimaluse tulevikus stabiilsemaks arenguks,» ütles Lauri.

2008. aasta negatiivseima sündmusena nimetas analüütik sügisel taaspuhkenud finantskriisi ulatust maailmas.

Alanud aastal ootab Maris Lauri hinnangul ees väga suur ebakindlus ja määramatus, tõenäoliselt ulatub Eesti majanduslangus 3-4 protsendini, halvemal juhul enamgi, töötus kasvab oluliselt, palgatõus peatub ja paljude palgatulud vähenevad.

«Jätkub välistasakaalu paranemine, inflatsioon pidurdub oluliselt. Parimal juhul võib aasta lõpus näha märke olude paranemisest, kuid olulist paranemist oodata ei ole,» ütles Swedbanki makroanalüütik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles