Rehe: jäime ELi toetusfondide kasutamisega hätta

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehe.
Aivar Rehe. Foto: Stanislav Moškov

Eesti Pangaliidu esimees Aivar Rehe tunneb lõppevast aastast heameelt, et siinne pangandus on jätkuvalt stabiilne ja usaldusväärne, aasta suurimaks miinuseks peab ta Euroopa toetusfondide süsteemi mitterahuldavat kasutamist.



«Eesti pangandus on stabiilne ja usaldusväärne. Skandinaavia panganduse domineerimine Eesti pankade omandistruktuuris on osutunud süsteemi tugevuseks, seda toetavad peamiselt Rootsi ja Taani mahukad panganduse garanteerimise programmid,» ütles Rehe

ERR Uudistele

.

Rehe sõnul tegi talle rõõmu Läti riigi ulatusliku rahvusvahelise finantstoe realiseerumine, mille tulemusena ei ole lähiajal aktuaalne Balti rahvuslike valuutade usaldatavuse teema.

«Ehk teisisõnu - Eesti saab restruktureerida majandust ja rakendada inflatsiooni alandavad meetmed, et olla valmis euro kasutuselevõtuks,» märkis Rehe.

Rehe sõnul pidas ta negatiivseks Euroopa toetusfondide süsteemi mitterahuldavat kasutamist.


Uue aasta suurima väljakutsena nimetas Rehe valitsuse otsused ja otsustavust juhtida riigi eelarvet tasakaalus.

«Riik võib vastavate eelarveliste vahendite puudusel kaaluda reservide kasutamist või laenu võtmist, et tagada riigipoolne sihtotstarbeline finantseerimine Euroopa toetusfondide kasutamisel,» nentis Rehe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles