Müügimaksu laekumine kolmekordistus

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiupõrsas
Hoiupõrsas Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänavu kolmandas kvartalis laekus müügimaksu 4,3 miljonit eurot, mis on üle kolme korra enam kui möödunud aasta samas kvartalis.

Tallinnas hakkas müügimaks kehtima möödunud aasta 1. juunil ehk teise kvartali viimases kuus. Möödunud aasta kolmandas kvartalis laekus müügimaksu 1,3 miljonit eurot.

Üheksa kuu kokkuvõttes on tänavu müügimaksu laekunud 12,2 miljonit eurot. Kõige rohkem laekus seda esimeses kvartalis. Teises kvartalis laekumine langes ning nüüd kolmandas kvartalis tõusis taas.

Meenutuseks, hiljuti otsustas Tallinna Halduskohus, et aktsiisikaupadelt müügimaksu võtmine läheb  vastuollu Euroopa direktiividega. Sellisele otsusele jõudis kohus tanklaketi Statoili algatatud hagi järel Tallinna ettevõtlusameti vastu.

Viimane lubas tänaseks esitada kohtule apellatsioonikaebuse, kuna aktsiisikaupadelt kogutud müügimaksust ilmajäämine tähendaks ettevõtetele umbes 1,6 miljoni euro tagastamist.

Mitmed teised tanklaketid ning jaekauplejad, kes aktsiisikaupu (tubakas, alkohol) müüvad, on öelnud, et ootavad ära Statoili kohtuvõitluse ning otsustavad lõpliku kohtulahendi põhjal oma edasise käigu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles