Uuring: hübriidsõidukid on juhile veerandi võrra ohutumad

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW i3 hübriidsõiduk.
BMW i3 hübriidsõiduk. Foto: SCANPIX

Värske uuringu kohaselt on hübriidautod juhile ja kaasreisijatele kokkupõrkes veerandi võrra ohutumad kui tavalised diislikütusel ja mootoribensiinil sõitvad autod.

Hübriidid, mis kasutavad edasiliikumiseks elektri- ja sisepõlemismootorit on ohutumad, kuna sõidukite aku muudab auto vaid sisepõlemismootoriga autodest kümme protsenti raskemaks, selgus kindlustusinstituudi uuringust, vahendab Reuters.

Samal ajal on hübriidsõidukid aga ohtlikumad jalakäijatele. Uuringu kohaselt on osaliselt elektrijõul liikuvate autode kohta veerandi võrra enam juhtumeid, kus jalakäija on vigastada saanud kui tavalistel sõidukitel.

Instituudi asepresident ning raporti autor Matt Moore põhjendas seda sellega, et inimesed ei kuule hübriidauto lähenemist, sest need sõidavad vaiksemalt.

USA kongress andis sel aastal riigi maanteeohutusametile ülesande töötada välja automaatne meetod hübriididele, mis hoiataks jalakäijaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles