Finantsinspektsioon tahab Snorase kohta Leedust lisainfot

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snoras panga sularahaautomaat panga pakontoris Vilniuses.
Snoras panga sularahaautomaat panga pakontoris Vilniuses. Foto: SCANPIX

Finantsinspektsioon soovib Leedu finantsinspektsioonilt täiendavat infot Snoras panga tegevuspiirangute ulatuse ja võimalike õiguslik tagajärgede kohta.

Snoras panga tegevuspiirangute kohta lubab finantsinspektsioon avalikkusele täiendavat infot jagada homme.

Alles esmaspäeval teatas Snoras, et  hakkab Eestis eluasemelaene pakkuma, lubades laenu anda vaid 5-protsendilise omafinantseringuga.

Finantsinspektsioon tuletab meelde, et Euroopa Liidu pankades olevad hoiused koos hoiuste peatamise päevaks kogunenud intressiga on tagatud vastavalt Euroopa Liidu direktiivile. Hoiused on Sonras panga juhul tagatud panga emamaa - Leedu hoiuste tagamise skeemiga.

Finantsinspektsioon kinnitab, et Eesti pangandussüsteem on usaldusväärne ja tugev, pangad likviidsed ja kapitali adekvaatsus kõrge.

Eesti pangandusturg on põhiosas jaotatud nelja suurema panga - Swedbanki, SEB Panga, Nordea Bank Finland Eesti filiaali ning Danske Bank Eesti filiaali - vahel, kellele kuulub rohkem kui 90 protsenti hoiuste- ja laenuturust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles