Galerii: Eesti ja Soome vaheline teine elektriühendus EstLink 2 sai täna nurgakivi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna asetati Püssi alajaamas nurgakivi Eesti ja Soome vahelisele teisele elektriühendusele EstLink 2. Uus ühendus on plaanitud töösse viia 2014. aasta alguses ning see kolmekordistab elektrisüsteemide ühendusvõimsust Eesti ja Põhjamaade vahel.

Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi sõnas, et EstLink 2 on Eesti jaoks energiajulgeoleku ja elektrituru arengu seisukohalt väga kaalukas projekt. Koos EstLink 1-ga on Eestil peale kaabli valmimist 1000 MW ühendus Põhjamaadega, mis tagab lisaks oma tootmisele ja ühendustele Balti riikide, Venemaa ja Valgevenega alternatiivse varustuskanali.

«Kahe EstLinki ühendus kokku on aga esialgu piisav tagamaks enamusel tundidel piiranguteta elektrienergia ostu ja müügi Eesti ja Soome vahel. Seega jõuab tarbijateni erinevate elektritootjate konkurentsis piirkonna hetke parim hind,» lisas Veskimägi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles