Google’i ülisalajane labor

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google otsib endale uusi töötajaid ka Eestist.
Google otsib endale uusi töötajaid ka Eestist. Foto: SCANPIX.

Tegemist on kusagil San Francisco lahe piirkonnas asuva laboriga Google X, kus robotid liiguvad vabalt ringi ja püütakse kujutada, mis juhtub tulevikus. Labor on nii salajane, et paljud et Google’i töötajad ei teagi, et selline labor eksisteerib.

Ajalehe The New York Times andmetel tegeldakse laboris sadakonna ideega, millest enamik on alles kontseptuaalsel tasemel ehk kaugel reaalsusest, kuid kahe allika sõnul võib neist üks realiseeruda juba sel aastal.

Kui enamiku Ränioru (Silicon Valley) ettevõtete jaoks tähendab innovatsioon kas rakenduste või reklaamiprogrammide tegemist, siis Google näeb ennast teistsugusena. Google laboratooriumi eesmärgiks on fundamentaalsed uuringu- ja arengutööd, mille tulemuseks on täiesti uus tehnoloogia. Analoogiline labor oli kuulus Xerox PARC, mille tööde tulemusena loodi tänapäevased personaalarvutid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles