Papademos: Kreekale ainus valik on euro. Laenu osamakse hädavajalik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lucas Papademos
Lucas Papademos Foto: SCANPIX

Kreeka peaminister Lucas Papademos, kelle ülesanne on kindlustada Kreekale rahvusvahelise abi jätkumine, et kollapsit vältida, ei näe euroalal liikmeks olekule alternatiivi, vahendab Äripäev.

«Kuulumine euroalale garanteerib rahapoliitilise stabiilsuse ja loob õiged eeldused jätkusuutlikule kasvule,» ütles Papademos parlamendisaadikutele. «Kuulumine euroalale on meie ainus valik,» vahendas agentuur Bloomberg.

Papademose vahevalitsuse ülesanne on vastu võtta otsused ja abinõud, mis on seotud oktoobri lõpus euroala liidrite tippkohtumisel Kreekale kokku lepitud 130 miljardi euro suuruse abipaketiga ning leppida pankadega kokku Kreeka võlgade osaline restruktureerimine.

Veelgi pakilisem ülesanne on aga kindlustada Kreekale 8 miljardi euro suurune väljamakse läinud aastal Kreekale eraldatud abilaenust, ilma milleta saaks riigil raha detsembri keskel otsa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles