Itaalia uus valitsusjuht kukutas nafta hinda

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chevroni naftapumbad California osariigis
Chevroni naftapumbad California osariigis Foto: SCANPIX

Nafta hind langes täna pärastlõunal, sest finantsturud pelgavad, et Itaalia uus liider ei suuda leevendada Euroopa võlakriisi ning Hiina nõudlus nafta järele võib kahaneda, kirjutab Bloomberg.

New Yorgis langes nafta hind 1,2 protsenti 97,88 dollarini barrel, Brenti nafta hind langes Londonis 0,98 protsenti 113,04 dollarini barrel.

Itaalia juhtide vahetus ei pruugi aidata Euroopa võlakriisi lahendada, ütles uudisteagentuurile Saxo Banki kauplemisnõustamise üksuse juht Ole Hansen.

«Meil on uus juht, kes on mõned ebakindlused likvideerinud, aga probleemid jäävad,» lisas ta.

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) asejuht Zhu Min ütles eile, et Hiina majandus on liikumas nn pehme maandumise suunas.

Naftat Eksportivate Organisatsiooni (OPEC) liikmesriikide Alžeeria, Iraani ja Nigeeria naftaministrid kinnitasid eile, et nafta pakkumine ja nõudlus on tasakaalus. Naftakartelli ministrid kohtuvad kuu aja pärast Viinis otsustamaks, kas on vaja tootmiskvoote vähendada, sest Liibüa nafta hakkab taas turule jõudma. Liibüa riigi naftakompanii National Oil Corp nõukogu esimees Nuri Berruien ütles eile, et aasta lõpuks pumbatakse seal 800 000 barrelit naftat ööpäevas. Jaanuaris, enne rahutuste algust toodeti seal naftat kaks korda rohkem – 1,6 miljonit barrelit ööpäevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles