Merkel tahab suuremat Euroopa integratsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Vaatamata üha kuhjuvatele kahtlustele euro suhtes, püüab Saksamaa kantsler Angela Merkel meelitada kristlike demokraatide erakonda toetama suuremat Euroopa integratsiooni.

Paljud Merkeli erakonnas arvavad, et kogu europrojekt oli halb mõte, millega võiks nüüd lõpparve teha. Seega ei kipu erakond pooldama ka maksumaksja raha kasutamist võlgades riikide päästmiseks. Merkel püüab erakonda aga veenda vastupidises, kirjutab CNBC.

Kristlike demokraatide kahepäevane kohtumine Leipzigis pidi plaanide kohaselt keskenduma hariduspoliitikale, kuid tõenäoliselt arutatakse seal peaasjalikult euroala kriisi küsimusi.

Merkelil seisavad valimised ees alles 2013. aastal, kuid ta teab, et ka tema võib eurokriisi tõttu ametist ilma jääda, kui ta oma kaarte õigesti ei mängi. Kriisi tõttu on oma ametist pidanud lahkuma juba Itaalia ja Kreeka peaministrid.

Merkel läks erakonna pikaajaliste seisukohtadega vastuollu ka pärast Fukushima katastroofi Jaapanis, kui otsustas loobuda tuumaenergia toetamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles