Rail Balticu ühisfirma saatus saab selgemaks detsembris

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rööpad
Rööpad Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Majandusminister Juhan Parts arutab koos Läti ja Leedu kolleegidega Rail Balticu projekti tarbeks loodava ühisettevõtte detaile detsembris, pärast mida hakkab firma loomise kallal tööle ekspertide grupp.

«Praegu on tehtud põhimõtteline otsus ühisettevõtte asutamiseks peaministrite poolt. Transpordiministrid (Eestis siis majandusminister) said edasiseks volitused töötada välja ühisettevõtte loomise detailid,» selgitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete nõunik Rasmus Ruuda.


«Ettevõtte aktsionäride, struktuuri, tegevuseesmärkide ja kavade, kapitaliseerituse, juhtimise jne osas hakkavad peagi tööle kolme Balti riigi eksperdid. Pärast seda kohtumist saab pildi selgemaks,» lisas ta.

Trassi täpne kulgemine Eestis määratakse teemaplaneeringuga. Vastav koostöö siseministeeriumiga on juba alanud.

Peaminister Andrus Ansip teatas möödunud nädalal, et Balti riigid loovad Rail Balticu projekti tarbeks ühisfirma, mille peakorter hakkab asuma Lätis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles