Sõõrumaa: miski ei viita majandustõusule

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa
Urmas Sõõrumaa Foto: Viktor Burkivski

Ettevõtja Urmas Sõõrumaa sõnul on eile teatatud 7,9-protsendine kolmanda kvartali majanduskasv tunduvalt suurem näitaja, kui reaalne ümbrus arvata lubaks.

«Nii suurt majanduskasvu ei tunneta,» sõnas Sõõrumaa. «Elu on stabiliseerunud ja mõni protsent siia- või sinnapoole, väike langus või tõus tunda ei anna.»

Sõõrumaa hinnangul ei ole viimase aastaga midagi hoogustunud ei tarbimises ega ehituses. «Miski ei viita kaheksaprotsendisele majandustõusule,» lausus Sõõrumaa.

«Ees ootab detsember. Inimesed võtavad rahakoti, ostavad kingitusi, saavad parema tunde, siis tuleb suhteliselt nukker jaanuar ja kevadel hakkab elu uuesti paranema,» lisas Sõõrumaa. «Hea ja positiivne on kuulda, et kasv on kaheksa protsenti, kui teised riigid ägavad nulli ja miinuse piires. Ju see mingit mõju avaldab, aga meie elu see oluliselt ei muuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles