Juba kardetakse ka Prantsusmaa raskusi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy andis eile õhtul teleintervjuu olukorrast euroalas.
Nicolas Sarkozy andis eile õhtul teleintervjuu olukorrast euroalas. Foto: SCANPIX

Väärtpaberite, mis kindlustavad Prantsusmaa maksejõuetuse vastu, hind kerkis täna uuele rekordile, sest kasvab mure, et Euroopa ei pruugi võlakriisiga hakkama saada, kirjutab Bloomberg.

Euroopa Liit ennustab, et Prantsusmaa majandus kasvab järgmisel aastal aeglasemalt, kui seda on president Nicolas Sarkozy projektsioonides. Euroopa Keskpanga nõukogu liige Klaas Knot ütles, et keskpank ei saa enam palju võlakriisiga võitlemiseks teha. Keskpank ostis täna Itaalia ja Hispaania võlakirju.

«Prantsusmaa võlakirjad on muutunud pigem krediidi- kui valitsusvõlakirjadeks,» ütles uudisteagentuurile investeerimisfirma Evolution Securities intressitoodete üksuse juht Gary Jenkins. «Kui läheb Itaalia, läheb ka ülejäänud Euroopa Liit,» lisas ta.

Euroopa Komisjon ennustab, et võlakoormus kasvab 2013. aastaks 92 protsendini sisemajanduse kogutoodangust. Sinna kuulub ka abi teistele Euroopa riikidele ja pankadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles