Tallinna külastavate turistide arv võib tänavu küündida 1,5 miljonini

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Tallinn meelitab hulgaliselt Venemaa turiste.
Talvine Tallinn meelitab hulgaliselt Venemaa turiste. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Üheksa kuu majutusstatistika põhjal võib prognoosida, et Tallinna majutusettevõtetes peatunud turistide arv tõuseb tänavu 1,5 miljoni külastajani, mis on kuuendiku võrra rohkem kui eelmisel aastal.

Esimese üheksa kuu jooksul peatus Tallinna majutusettevõtetes ligi 1 145 400 turisti, kes veetsid kokku ligi 2,1 miljonit ööd, teatab Raepress. Valdav enamus ehk 89 protsenti majutunutest olid välisriikidest.

Tallinna Ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson i sõnul on turisminumbrite kasv ootuspärane. «Uued lennuliinid, laevaühendus Venemaaga, sihtkoha positiivne maine ja kajastused välismeedias ning kultuuripealinna tiitel on Tallinna turismi hoogustanud.

Tallinna turismi eripäraks võrreldes teiste Euroopa pealinnade ja turismilinnadega see, et suur osakaal on välisturismil,» selgitas ta.

Olulisim sihtturg on Soome ning põhjanaabrite osakaal kõikidest majutatud välisturistidest oli esimesel üheksal kuul 43 protsenti. «Järgnevad turistid Venemaalt ja Saksamaalt, kes moodustavad vastavalt 10 ja 6 protsenti kõikidest välisturistidest,» sõnas Jürgenson. Kõige rohkem, ligi 31 000 võrra kasvas Venemaa turistide arv, kõige kiiremini Suurbritannia turg. Samuti suurenes Tallinnas ööbivate norralaste, sakslaste, lätlaste ja rootslaste hulk.

Ainult majutusettevõtetes peatunud Soome turistide arv vähenes kahe protsendipunkti võrra. «Tõenäoliselt ei ole soomlaste seas Tallinna populaarsus reisisihina siiski vähenenud, sest Soome statistikute andmeil on laevadel ööbivate soomlaste arv märkimisväärselt kasvanud ning ööbivate soomlaste reisid on varasematest aastatest pikemad,» märkis Jürgenson.

Ka Tallinna väliskülastajate uuringu järgi viibisid väliskülastajad Tallinnas sellel aastal pikemalt. Varasematest aastatest rohkem külastati kohvikuid-restorane, vaatamisväärsusi, muuseume ning osaleti festivalidel, kultuuriüritustel.

Samuti kasvasid väliskülastajate kulutused, keskmiselt kulutas iga väliskülastaja 160 eurot päevas, varasematest aastatest enam kulus toidule ning sisseostudele. Hinnang üldmuljele Tallinna reisist samuti paranes (10-pallisel skaalal 8,6 pallini) ning pea kõik (98%) linnakülastajad olid valmis jagama soovitusi Tallinna kohta ka oma sõpradele ja tuttavatele.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles