Itaalia kriis suurendab eurotsooni lagunemise hirmu

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso.
Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso. Foto: SCANPIX

Majandus- ja poliitiline kriis suurendab hirmu, et eurotsoon võib laguneda, sest Itaalia intressikoormus on kerkinud kriitilisele tasemele ning on tekkinud kartus, et Euroopa suuruselt kolmanda majanduse päästmine käib üle jõu.

Uudisteagentuur Reuters kirjutab, et Saksamaa ja Prantsusmaa kõrged ametnikud on pidanud kõnelusi nn kahekiiruselise Euroopa üle: väiksem tihedamini integreeritud ning suurem ja lõdvemini seotud riikide grupp. Seni on diskussioon jäänud küll teoreetiliseks ning momendil tegeldakse hoopis sellega, kuidas kaitsta Euroopat lagunemise eest.

Eile hoiatas Euroopa Liidu lagunemise eest Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso.

«Ei saa olla rahu ja õitsengut Põhja- või Lääne-Euroopas kui ei ole rahu ja õitsengut lõunas või idas,» ütles Barroso eile Berliinis peetud kõnes.

Euroopa Keskpanga peaökonomist Jürgen Stark ütles valitsusjuhtidele, et pole mõtet loota, et keskpank päästab neid lõpmatute fondidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles