Emor ja Eesti Meediaorganisatsioonide Liit läksid uuringu pärast tülli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meediareklaamituru käive oli tänavu kolmandas kvartalis 18,12 miljonit eurot.
Meediareklaamituru käive oli tänavu kolmandas kvartalis 18,12 miljonit eurot. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

TNS Emori juhi Karin Niinase kinnitusel loobus seni lugejaskonna uuringuid teinud Emor Eesti Meediaorganisatsioonide Liidu konkursil osalemisest, kuna konkurentidevahelisse koostöösse tuleb suhtuda ülima ettevaatlikkusega.

Niinase sõnul on Eesti Meediaorganisatsioonide Liidu näol tegemist konkurentidevahelise koostööga ning seepärast ei soovinud TNS Emor liidu poolt tellitud lugejaskonna uurigut teha.

«16. septembril on konkurentsiamet juhtinud Eesti Meediaagentuuride Liidu tähelepanu sellele, et on äärmiselt taunitav, kui samal turul konkurentidena tegutsevad ettevõtted peavad ühiselt läbirääkimisi, mille teemaks on mõne kauba või teenuse osas ühetaolistes kauplemistingimustes kokkuleppele jõudmine,» kinnitas Niinas.

Konkurentsiamet algatas AS Emori 17.06.2011 taotluse alusel haldusmenetluse Eesti Meediaagentuuride Liidu konkurentsi kahjustava tegevuse uurimiseks. 16.09.2011 tegi konkurentsiamet otsuse haldusmenetlus lõpetada, sest menetluses käsitletud episoodid ei kahjustanud oluliselt konkurentsi.

Eesti Meediaagentuuride liit on Eesti Meediaorganisatsioonide Liidu liige ning viimase juhatuse liikme Mart Raudsaare kinnitusel ei ole konkurentsiametilt kummalegi märkusi teinud.

«Kõik, mis puutub meie ühistegevusse, siis see on vajalik ja möödapääsmatu valdkonnas, kus väljaannetel on ühishuvid. Mujal maailmas on need küsimused sama moodi lahendatud,» rääkis Raudsaar.

«Me tegime avaliku konkursi, olime väga ettevaatlikud, kuna me nägime ette, et Emori poolt võib tulla probleeme. Kuivõrd tegemist on turu valitsejaga, kes on tundnud ennast aastakümneid väga turvaliselt,» nentis Raudsaar.

«Saatsime konkursikutsed absoluutselt kõikidele vähegi arvestatavatele sotsioloogilise uuringute pakkujatele Eestis, sealhulgas ka Emorile. Emor kinnitas, et ta on konkursikutse kätte saanud, aga tingimused neile ei sobinud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles