Ain Kaljurand suhtub Rail Balticu projekti pigem toetavalt

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama juht Ain Kaljurand.
Tallinna Sadama juht Ain Kaljurand. Foto: Peeter Langovits.

ASi Tallinna Sadam juhatuse esimees Ain Kaljurand ütles Rail Balticu raudteetrassi teemat kommenteerides, et kuna Eesti tänased transpordiühendused Euroopa suunal pole just kiita, tuleb riigile kasuks igasuguse kaubakoridori arendamine.

Kaljurand lisas, et kui lähtuda Tallinna Sadama seisukohast, tundub Rail Balticu projekt huvitav just selle poole pealt, et sadamal avaneks võimalus oma põhja-lõuna suunalisi kaubavedusid arendada.

Eeskätt näeks sadama juht just Soome poolt seda potentsiaali, et täiendavaid kaubamahte raudteetranspordile suunata. Lisaks sellele võiks tema hinnangul mõelda kaubavahetuse arendamisele ka Loode-Venemaaga.

Ka usub Kaljurand, et korraliku raudteekoridori teke kaubavedudeks pakuks alternatiivi maanteetranspordile, millele langeb täna väga suur koormus.

«Kui väga üldiselt võtta, siis ma suhtun Rail Balticu projekti toetavalt. Kui veidi detailsemalt läheneda, siis on selle juures mõned kohad, mida peaks täpsemalt analüüsima. Kuid ma arvan, et Rail Baltica projektist oleks Tallinna Sadamale pigem kasu kui kahju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles