Kauplustest varastatakse üha rohkem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiluvaras
Kiluvaras Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

New Vision Baltija uuringu kohaselt on sellel aastal Baltimaades jaekauplustest varastatud kaupu 222 miljoni euro eest, mullu oli kahjusumma 45 miljoni euro võrra väiksem.

Kogu Euroopas on tänavu näpatud kaupu 36,28 miljardi euro eest, 6,98 miljardi jagu rohkem kui aasta varem.

Varguste tõttu kandsid kõige suuremaid kahjumeid Venemaa kaupmehed. Venemaa kaubandusettevõtete kahjumid ulatusid 1,74 protsendini kogu käibest. Teisel kohal asub Türgi 1,63 protsendiga , kolmandal kohal Tšehhi Vabariik 1,53 protsendiga.

Kõige väiksemad kahjumid olid sel aastal Austrias ja Šveitsis, kus kahju oli 1,04 protsenti käibest. Keskmiselt moodustasid Euroopa kaubandusettevõtete kahjumid 2011. aastal 1,39 protsenti kogu käibest.

UAB New Vision Baltija müügidirektori Vaidas Bielinise sõnul annavad siin tunda väiksed turvainvesteeringud. «Kui Balti riigid ja Euroopa võisid eelmisel aastal vähenenud kahjumite üle rõõmu tunda, siis praegu on olukord vastupidine.»

«Kriisis kõikuv majandusseis lõi soodsad tingimused varguste ja kuritegevuse kasvule. Kaubandusettevõtted tunnevad aktiivset huvi kahjumite ennetamise võimaluste vastu, kuid sellest ei piisa. 24 protsenti kõige suurema riski alla kuuluvatest toodete grupist on veel turvamata,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles