Kreekas on 32 000 fantoompensionäri

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformide vastu protestivad kreeklased.
Reformide vastu protestivad kreeklased. Foto: AFP/SCANPIX

Kreeka riikliku sotsiaalkindlustusfondi IKA teatel on 32 000 pensionisaajat pärast 30. septembril lõppenud rahvaloendust endiselt leidmata.

Loendus viidi läbi pankade kaudu: et ka edaspidi pensioni saada, pidid pensionärid isikutunnistusega füüsiliselt pangahoonetesse kohale tulema, kirjutab kreeka ajaleht Athens News.

Pärast tähtaja kukkumist jäi kadunuks 80 000 inimest, kellel oli seejärel võimalus end arvele võtta IKA filiaalides. 32 000 inimest pole aga senini riigile nägu näidanud, kuigi novembri pensionid on juba välja makstud.

IKA asub kadunud pensionäre nüüd taga otsima, uurides läbi iga-aastaste väljamaksete auditid. Muuhulgas on täheldatud, et viimase viie kuu jooksul, mil pensionäre loendati, on teatatud 34 000 surmajuhtumist enam kui 2010. aastal.

IKA loodab tervikliku pildini pensionäride tegelikust arvust jõuda novembri lõpuks ning on tõotanud võimaliku väljapetetud summa inimestelt kohtu kaudu välja nõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles