Tänavaküsitlus: kas Kreeka peaks kärpekava rahvahääletusele panema?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Veerde (19), 
üliõpilane
Kristiina Veerde (19), üliõpilane Foto: SCANPIX

Kreeka peaminister Georgios Papandreou kuulutas esmaspäeval ootamatult välja referendumi ELi teise abipaketi üle, eile aga loobus sellest plaanist. E24 küsis, mida arvavad eestimaalased.

Aleksei Pskovitš (35),
tehnik


Mingil määral on rahvahääletus põhjendatud, las rahvas ise otsustab. Neile on eraldatud piisavalt raha ning ilma kärbete ja abita võib olukord veel hullemaks minna. Kreeka valitsus ei taha kogu vastutust enda kanda võtta. Kui kreeklased ei saa aru, et kärped on vajalikud selleks, et kriisist välja tulla ning valitsuse sammud on nende endi huvides, siis võivad nad jälle tänavatele tulla. Kui rahvahääletuse tagajärjed inimestele aga ei meeldi, pole neil kedagi peale enda süüdistada.
-----------------------
Aino Virkus (68),
pensionär


Ma arvan, et kõige parem oleks, kui nad euroalast lahkuksid. Ega rahva eluviisi ja suhtumist elusse ei muuda miski. Meil ei ole mõtet võidelda nende elustiiliga. Eks ka Hispaania ja Itaalia on samasugused trullallaa rahvad, kõik Vahemere maad on ühesugused. Olen Kreekas käinud ja seal on näha, mis toimub. Võtavad aga oma ouzo’t ja kõik on tore. Kreeka lahkumine euroalast võib tuua midagi, mida ma ei mõsta, aga minu meelest pole mõtet neid seal hoida.
------------------------
Mark Keresman (18),
üliõpilane


Kõikide nende võlgadega on Kreeka olukord juba väga halb. Kui nad uuest langusest pääsemiseks tahaksid laenu võtta, siis seda neile enam ei anta. Nad on aga harjunud, et suurt midagi tegemata saab kopsakat palka. Praegu nad protesteerivad selle nimel, et ka edaspidi nii jääks.

Loomulikult tuleks kulutusi Kreekas koomale tõmmata – kui kõik raha laristavad, ei saa majandus ju toimida. Hiljuti otsustas riik osta kooliõpilastele 90 miljoni euro eest tahvelarvuteid.
-----------------------
Kristiina Veerde (19),
üliõpilane


Kreeka kärpeid ei ole vaja rahvahääletusele panna. Kreeklastel on suured võlad ja nad peaksid hoogu maha võtma. Meil on keskmine palk poole väiksem kui neil ja meie peaksime miskipärast neid aitama. Nad peaksid ise suutma ennast üleval pidada.

Ma saan aru, et oleme ühes paadis ja kui kellelgi on probleem, siis tuleb appi minna. Kreeka peaks siin aga ise rohkem pingutama ja palku, pensione ja kummalisi lisatasusid kärpima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles