Kreekas elav eestlanna: rahvas ei ole referendumist huvitatud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka ametiühingute kärpekavade vastane 48-tunnine streik. Meeleavaldused muutusid vägivaldseteks ja vandaalitsevateks.
Kreeka ametiühingute kärpekavade vastane 48-tunnine streik. Meeleavaldused muutusid vägivaldseteks ja vandaalitsevateks. Foto: SCANPIX

Kreeklased, kes riigi hea käekäigu vastu huvi tunnevad, ei ole ka ise referendumist huvitatud, ütles Kreekas elav tõlk Ester Laansalu.

Laansalu rääkis «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et peaminister Georgios Papandreou eilne otsus panna päästepaketid rahvahääletusele oli tõenäoliselt sisepoliitiline väljapressimine, vahendas ERR Uudised.

«Teisiti ei saaks kuidagi seda nimetada, viimase kahe ööpäeva jooksul toimunu on kreeklastele endile, nii valitsusliikmetele kui lihtkreeklastele üllatuseks, kõik arutavad seda. Tõepoolest tundub, et Papandreou tahab pigem mõjutada opositsiooni, mitte väliseid abiandjaid,» nentis ta.

Tavaline kreeklane ei ole tõlgi kinnitusel referendumist huvitatud, sest see tekitab veel rohkem segadust ja pingeid, seda, et praegune segadus taas inimesed tänavatele protestima tooks, Laansalu ei arva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles