Ligi ja Parts peavad omavahel ära jagama Eesti Energia ja Eleringi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Juhan Parts.
Majandusminister Juhan Parts. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tulenevalt ELi regulatsioonist tuleb valitusel viia lähitulevikus elektritootja Eesti Energia ja põhivõrguettevõte Elering erinevate ministeeriumide haldusalasse.

Hetkel kuuluvad nii Eesti Energia kui Elering Juhan Partsi juhitava majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) haldusalasse.

Samas on juba spekuleeritud selle üle, et tulevikus võib Partsi ministeeriumile jääda Elering ning Eesti Energia liigub Jürgen Ligi tüüritava rahandusministeeriumi haldusalasse.

Ligi kinnitusel pole valitsus sellist seisukohta võtnud, et Eesti Energia läheb rahandusministeeriumi ning Elering MKMi haldusalasse.  Küll tuleb tema sõnul ettevõtete jagamine ühel hetkel ära otsustada.

Rahandusministri selgituste kohaselt peitub asja idee energiaturu toimimises. Nimelt püütakse igati välistada riske, et võrk ja konkreetne tootja viimasele eelise loomise ja teiste tootjate turult tõrjumisega tegeleks.

Ligi sõnul kardetakse, et üks minister võib selle lihtsamaks teha.

«Sisuliselt ei saa see palju kaasa tuua, aga meil ei saa midagi selle muutuse vastu olla,» lisas Ligi.

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive tunnistas, et on kuulnud ettevõtete eri ministeeriumide haldusalasse viimise plaanist.

«Vahepeal oli juttu 2012. aastast, siis 2014. aastast,» märkis ta.

Eesti Energia jaoks sellise vangerdusega Liive kinnitusel midagi oluliselt ei muutu, kui välja arvata see, kes juhib edaspidi Eesti Energia aktsionäride üldkoosolekut: kas majandusminister Juhan Parts või rahandusminister Jürgen Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles