Kreeka hääletab hoopis euroalasse jäämise üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georgios Papandreou.
Georgios Papandreou. Foto: SCANPIX

Valitsuspartei lähedaste allikate teatel korraldab Kreeka referendumi hoopis eurotsooni jäämise või sellest väljumise üle.

Pasok partei lähedased allikad ütlesid eile õhtul Financial Timesile, et valijatel ei paluta mitte kiita heaks või mõista hukka Kreeka järgmise abipaketi tingimusi, vaid neile esitatakse palju laiapõhjalisem küsimus: kas nad toetavad Kreeka liikmelisust Euroopa Liidus ja euroalas?

Valitsus plaanib korraldada referendumi juba detsembri alguses.

Samas saab rahvahääletuse plaanidega liikuma hakata vaid siis, kui valitsus jääb ellu pärast homme õhtuks plaanitud usaldushääletust.

Euroopa poliitikud kardavad, et referendum toob kaasa Kreeka korratu pankroti ning raskendab teiste raskete võlakoormate all vaevlevate Euroopa riikide, eriti Itaalia olukorda.

Eile viibis Kreeka peaminister Georgios Papandreou Saksa kantsleri Angela Merkeli ja Prantsuse presidendi Nicolas Sarkozy kutsel Cannes’is kiirkorras kokkukutsutud kriisikoosolekul.

Copyright The Financial Times Limited 2011. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles