Nafta hind vajub edasi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftabarreli hinna liikumist näitav tabloo New Yorgi börsil.
Naftabarreli hinna liikumist näitav tabloo New Yorgi börsil. Foto: AFP / Scanpix

Maailma naftahinnad hakkasid jõulueelse kauplemise käigus taas langema ning jõudsid Londonis viimase nelja aasta madalaimale tasemele.

 
Brent maksis täna ühel hetkel seal vaid 37,49 dollarit, tõusis hiljem küll 37,95 dollari tasemele - ent jäi siiski veel umbes kaks ja pool dollarit eilsest sulgemishinnast madalamale, vahendas AFP. Nii odav oli see viimati 2004. aasta detsembris.

New Yorgis peamiselt kaubeldava kerge toornafta hind kukkus pea kahe dollari jagu 37,00 dollari tasemele, kusjuures jaanuaritehingute hind oli juba reedel 32,40 dollarit - madalaimal tasemel pärast 2004. aasta veebruarit.

Ekspertide sõnul viib hinda alla jätkuv mure majanduse pärast ning kahanev nõudlus eeskätt Ameerika Ühendriikides, kus täna avaldatakse uued andmed naftavarude kohta, mis ilmselt hoiavad hindu ka edaspidi surve all.

Nafta hinnad maailmas on pärast tipptasemele jõudmist langenud tervelt 78 protsenti, sest veel juulis maksis barrel umbes 147 dollarit. Suur majanduskriis on aga sügisel tarvet energia järele tugevalt kahandanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles