Prantsusmaa: Cannes'is toimub eurotsooni minitippkohtmine

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker ja Angela Merkel.
Jean-Claude Juncker ja Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa presidendi büroo teatel toimub neljapäeval Cannes'is majandusriikide ühenduse G20 tippkohtumise veerel eurotsooni riikide nõupidamine.

Kohaliku aja järgi kell 10.30 (Eesti aja järgi 11.30) algavale kohtumisele on kutsutud peale Saksamaa, Itaalia, Hispaania ja Prantsusmaa ka Euroopa Keskpanga, Euroopa Komisjoni ja Euroopa Ülemkogu esindajad.

Prantsuse president Nicolas Sarkozy, Saksa kantsler Angela Merkel ja Euroopa Liidu juhid pidasid kolmapäeval Cannes'is kitsamas ringis Kreeka võla ja referendumi asjus kriisikohtumise

Kreeka peaminister Georgios Papandreou teatas esmaspäeva õhtul ootamatult, et valitsus paneb eelmisel nädalal Brüsseli tippkohtumisel suure vaevaga kokkulepitud abipaketi rahvahääletusele. Turud reageerisid teatele järsu langusega, teiste ELi riikide poliitikud aga terava kriitikaga.

Referendum seab kahtluse alla eurotsooni plaani lahendada kriis suure osa Kreeka võlgade kustutamisega, pankade toetamisega kaotuse korvamiseks ja rahaga päästefondist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles