Papandreou: referendum tugevdab Kreekat nii euroalas kui ka üleilmselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Georgis Papandreou (paremal) ja rahandusminister Evangelos Venizelos.
Kreeka peaminister Georgis Papandreou (paremal) ja rahandusminister Evangelos Venizelos. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelist muret ja siseriiklikku rahulolematust põhjustanud Kreeka rahvahääletus raskelt kätte võidetud EL-i abipaketi üle «tugevdab riiki», ütles teisipäeval referendumi välja kuulutanud peaminister Georgios Papandreou.

«See protseduur tugevdab Kreekat nii euroalas kui ka üleilmselt,» rääkis Papandreou teisipäevases telefonivestluses Saksa kantsleri Angela Merkeliga, edastas peaministri büroo.

«Rahvahääletus toob tugeva ja kindla mandaadi ning saadab selge sõnumi riigisiseselt ja ka välismaailmale. Pärast seda ei saa keegi kahelda, et Kreeka kuulub kindlalt eurotsooni,» lisas peaminister, kes on veendunud, et kõnealusest otsusest põhjustatud kaos turgudel jääb vaid lühiajaliseks.

Kreeka otsus korraldada abipaketi üle rahvahääletus võeti mujal maailmas vastu jahmatusega.
Euroriikide rahandusministrite eesistuja Jean-Claude Juncker ütles teisipäeval raadiojaamale RTL, et kui kreeklased ütlevad rahvahääletusel eurotsooni abipaketile «ei», siis ohustab Kreekat tõenäoliselt pankrot.

«Pankrotti ei saa välistada. Palju sõltub sellest, kuidas küsimus täpselt sõnastatakse ja mida kreeklased täpselt hääletavad,» ütles ta.

Ta lisas, et Kreeka peaminister langetas rahvahääletuse otsuse ilma Euroopa kolleege informeerimata. Ka Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos kinnitas, et peaminister ei olnud teda rahvahääletusest teavitanud. Tema teadis, et tulemas on usaldushääletus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles