Prantsuse firma huvitub osalusest Nord Streamis

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse energeetikagrupi Gaz de France Suez logo. Firma huvitub osalemisest Nord Streami projektis.
Prantsuse energeetikagrupi Gaz de France Suez logo. Firma huvitub osalemisest Nord Streami projektis. Foto: AFP / Scanpix

Prantsuse energeetikagrupp Gaz de France Suez (GDF Suez) huvitub osalusest konsortsiumis Nord Stream, mis plaanib rajada Läänemere põhja Venemaalt Saksamaale ulatuva gaasitorustikku.


Praegu on Nord Streamis neli osanikku: Vene gaasimonopol Gazprom, Hollandi firma Gasunie ja kaks Saksa ettevõtet (E.ON Ruhrgas ja BASF), vahendas lenta.ru.

Prantslasi huvitava osa suurust ei avalikustatud.

Gazprom pani detsembris paika mõned äriprintsiibid globaalse finantskriisi tingimustes.

Ühe taolise põhimõtte järgi võiks firma müüa partneritele maha osalused kohalikes projektides, kirjutas Kommersant. Saadavat raha saaks kasutada hädavajalikeks investeeringuteks.

Nord Streami projekti koostatakse 2005. aastast saadik, kuid torustiku veealuse osa ehitamiseni pole jõutud.

Üheks pidurdavaks asjaoluks on mitme Euroopa riigi, nagu näiteks Rootsi ja Eesti vastuseis, kirjutab lenta.ru. Need riigid näevad torustikus ohtu Läänemere ökoloogilisele keskkonnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles